ایران می تواند مراکز تولیدی در غنا ایجاد کند

به گزارش مجله سرگرمی، اریک اسوبواتنگ، سفیر غنا در تهران، با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران ملاقات کرد. در ابتدای این نشست غلامحسین شافعی گفت: اقتصاد غنا به اسم یک الگوی پیشرفته مالی میان کشورهای آفریقایی مطرح است؛ اقتصاد این کشور عظیم ترین قاره افریقا بعد از نیجریه است. اندازه رشد مالی در غنا بسیار قابل توجه بوده و این کشور برای تجار بسیار حائز اهمیت است.

ایران می تواند مراکز تولیدی در غنا ایجاد کند

رئیس مجلس بخش خصوصی گفت: ثبات مالی و سیاسی غنا بسیار ممتاز است و این ثبات، جاذبه های همکاری بسیاری را به وجود آورده است.

به گفته شافعی اقتصاد دو کشور ایران و غنا می توانند مکمل یکدیگر باشند. به اسم مثال در طرح های عمرانی و ساخت وساز در غنا، ایران از امکانات بالقوه ای برخوردار است و بعلاوه غنا برای ایران درزمینهٔ چوب، کائوچو و کاغذ حائز اهمیت بالایی دارد.

رئیس اتاق ایران توضیح داد: در طول چند سال گذشته، کشور غنا توسعه کشاورزی را در برنامه خود قرار داده و ایران در تولید ماشین آلات کشاورزی در موقعیت بسیار مناسبی واقع شده است. زمینه های همکاری دیگری میان دو کشور ازجمله تولید دارو، سیمان، کاشی، صنایع نساجی و غذایی وجود دارد.

شافعی تأکید کرد: یکی از مسائل اساسی میان دو کشور، عدم شناخت فعالان مالی از ظرفیت های همکاری یکدیگر است. در شرایط موجود تشکیل کمیسیون مشترک مالی ایران و غنا می تواند بسیار مهم باشد؛ هر دو کشور باید کوشش کنند تا این کمیسیون هرچه سریع تر تشکیل گردد.

شافعی گفت: سیاست دولت نو هم تأکید ویژه بر مناسبات مالی میان ایران و آفریقا است. یکی از اتاق های بازرگانی فعال در ایران، یعنی اتاق بازرگانی همدان به اسم اتاق تعیین غنا انتخاب شده که می تواند اثرات قابل توجهی جهت مناسبات مالی ایجاد کند.

رئیس مجلس بخش خصوصی تأکید کرد: ما از توسعه مناسبات مالی با کشور غنا حمایت می کنیم و امیدواریم با یاری سفیر محترم این همکاری ها ادامه داشته باشد.

به گفته شافعی اتاق همدان تفاهم نامه ای را با اتاق غنا به امضا نموده که امیدواریم با توجه به شرایط موجود این تفاهم نامه اجرایی گردد.

در ادامه اریک اسوبواتنگ، سفیر غنا در تهران هم گفت: ارتباطات سیاسی میان دو کشور در سطح عالی واقع شده است، ما در حوزه منافع مشترک و در محافل چندجانبه حمایت های خود را از یکدیگر نشان داده ایم. سفیر غنا در تهران گفت: تبادل هیات عالی رتبه بسیاری با ایران داشته ایم. در حال حاضر چالشی که با آن روبرو هستیم این است که این روابط گرم سیاسی را نمی توانیم به روابط گرم مالی تبدیل کنیم. ما باید موانع را برطرف کنیم تا بتوانیم روابط مالی را رونق ببخشیم.

او در دیار با رئیس اتاق ایران گفت: باید بخش خصوصی را در برطرف مسائل وارد کنیم و این کار به وسیله اتاق بازرگانی امکان پذیر است. تمام کوشش ما این است که بتوانیم روابط گرم سیاسی را وارد عرصه مالی بکنیم.

سفیر غنا در تهران ادامه داد: پتانسیل کشور غنا در شاخص های مالی بسیار بالاست. بعضی از این شاخص های خوب مالی غنا باعث شده کسب وکارهای بین المللی به غنا بیایند. به اسم مثال سوزوکی، کیا و هیوندا در غنا سرمایه گذاری نموده اند. امنیت موجود در غنا، سبب شده که غنا به اسم مقصد سرمایه گذاری خارجی انتخاب گردد و این مورد می تواند بخش خصوصی ایران را جهت سرمایه گذاری در غنا ترغیب کند.

او ادامه داد: حوزه ای که مشتاق هستیم در آن زمینه همکاری کنیم، امکان ایجاد مراکز تولیدی ایران در غنا است.

ما در منطقه ها آزاد مالی قاره آفریقا شرایطی را می توانیم ایجاد کنیم که کالاهای ایرانی معاف از مالیات در غنا و سایر کشورهای قاره عرضه شوند.

سفیر غنا در تهران ادامه داد: پیشنهاد می دهم اتاق بازرگانی با همکاری سفارت یک سمینار سرمایه گذاری مجازی برگزار کنند که اعضای دو اتاق در آن شرکت داشته باشند تا درباره چالش ها و راه های برطرف آن صحبت گردد. باید رابطه را از یکجایی آغاز کنیم و پیش ببریم.

او تأکید کرد: فناوری که ایران در اختیار دارد برای کشورهای آفریقایی بسیار مهم است. کشور ایران نقش یک برادر را برای کشورهای قاره آفریقا ایفا نموده است. دولت غنا به صنعتی سازی صنایع ورود نموده است این صنعتی سازی از بخش کشاورزی آغاز شده است. ایران می تواند مراکزی را در کشور غنا تأسیس کند که تولید محصولات کشاورزی را انجام دهند. در بخش مصالح ساختمانی ایران می تواند با غنا همکاری کند. خودروسازهای ایرانی می توانند در غنا کارخانه تولید خودرو تأسیس کنند.

او به چالش های حمل ونقل اشاره نمود؛ امیدواریم با برطرف تحریم ها یک خط کشتیرانی و یک خط مستقیم هوایی میان دو کشور راه بیفتد. درباره کشت فراسرزمینی باید گفت که بر اساس توافقی که در سال 2014 میان دو کشور امضاشده، قطعه زمینی در اختیار ایران جهت کشت فراسرزمینی قرا گرفته، پیشنهادم این است به صورت پایلوت کار روی این زمین ها انجام گیرد.

سفیر غنا در تهران بعلاوه به بخش نفت و گاز هم اشاره نمود: شرکت نفت غنا برای همکاری در حوزه گاز LPG دارد و با توجه به ظرفیت کم مخازن موجود تقاضا داریم سرمایه گذاری در بخش مخزن انجام گردد.

در ادامه بار دیگر شافعی، رئیس اتاق ایران گفت: ایجاد مراکز تولیدی ایران در غنا بسیار اهمیت دارد. با توجه به تعرفه های ترجیحی میان غنا و کشورهای دیگر قاره، این مسئله می تواند یک موقعیت خوب مالی برای هر دو کشور را ایجاد کند. در حوزه کشاورزی، کشت فراسرزمینی و بخصوص کشت برنج را می توان مورد توجه قرار داد.

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

iraniro.ir: تور ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان، تهران، کیش، قشم، یزد، تبریز، اخبار ایران

anti6.ir: آخرین خبر: اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 155171

به "ایران می تواند مراکز تولیدی در غنا ایجاد کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران می تواند مراکز تولیدی در غنا ایجاد کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید